Откриване на РУМ "Велека" в ж.к. "Изгрев град Бургас" - 30 декември 1982 г


 РУМ ВЕЛЕКА 1982
През 1982 на 30-ти  декември  около трийсетина  хиляди жители на новите жилищни комплекси „Зорница“,„Изгрев“ и „Славейков“ в Бургас (с перспектива да станат 50-54 хил.)
получиха като новогодишен подарък прекрасния търговски „палат“ „Велека".
Красивата двуетажна сграда на PKK Narkoop, която е построена на площ от 4600 м² (включително 2 200 м² търговско пространство), е разделена на три блока: основна сграда, стълбище, където се намира кафенето, магазин „Млад техник“ техник и сервизно звено.
Очакваният оборот на стоки за годината (изчислен въз основа на населението в периода на жилищните комплекси) възлиза на девет-десет  милиона лева с перспектива за увеличение до 17 милиона лева.
Поради големия интерес към търговския център Veleka, успяхме да проучим в  това по време на нашата 4-5 часова обиколка. Цифрите  също са красноречиви - само през Януари търговският оборот беше 860 000 лева и планът очевидно беше надхвърлен.
Научаваме от директора на комплекса -  Живко Авджиев и от управителя на сектор индустриални стоки Никола Стоянов, че редовно се доставят различни килими и вносни мебели. на фабрика за шоколадови изделия „Маршал Толбухин“ - Бургас, безалкохолни напитки, осветителната компания от „Чепеларе“ и други.
Сключването на търговски споразумения за търговия с промишлени стоки с СССР, ГДР и Чехословакия .
 РУМ ВЕЛЕКА

Въпреки че търговският център е изцяло самостоятелен, той разполага с впечатляващ персонал от малко повече от 100 души за бързото си зареждане на стоки. Повечето от тях са жители на комплексите "Изгрев","Славейков" и "Зорница"  които са разположени около магазин"Велека",
За тези, които идват от центъра, пътуването не е проблем - с автобусните номера  1 и N 11 които са на интервал от по 7-8 минути.




Коментари