Никол Кидман и съпругът й Кийт Ърбан дариха 500K долара

Никол Кидман  и съпругът й Кийт Ърбан дариха 500 000 щатски долара (382 000 британски лири) за противопожарния фонд на Австралия.



Актрисата и партньорът и  кънтри музикантът , който в на същата възраст като нея 52 г., направиха дарението, след като пламъците заплашиха да погълнат дома им в Сътън Форест, в нов Южен Уелс.
 В първоначалните доклади се казва, че имотът е бил унищожен, но след това става ясно от техен представител че има такава опосност , ако не се предприемат своевременно мерки.



За Никол, която е в Холивуд заради  „Златният Глобус“ , беше казано, че е „видимо разстроена“ на събитие непосредствено преди награждаването. Дарението на двойката идва, след като американската поп звезда Pink също дари половин милион долара  миналата седмица.

Певецът на So What : „Сърцето ми отива към нашите приятели и семейството в  Оз.“
Оранжев е новият цвят  на  небето на Окланд.




Австралийските горски пожари  превърнаха небето в ярко оранжево и предизвикаха паника  на площ от  1200 мили в Нова Зеландия.


Полицията в Окланд призова хората  с оплаквания като затруднено дишане. да спрат да подават сигнали за помощ.

Жителката на Oкланд -  Зимена Дормер-Дидович, заявява: „Ние сме в Окланд, Нова Зеландия.  Това е толкова шокиращо за нас – въпреки , че сме  толкова далеч  този дим е толкова силен.че  астмата от 14-годишната ми възраст се възобновява. "

Коментари